DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole
 
 
 
 
 
Horse in Harmony rideskole

Holdundervisningen på rideskolen

Al undervisning på Horse in Harmony rideskolen er tilrettelagt med det formål at give den enkelte elev viden om heste gennem teori og praksis.

Vi tilbyder hold til både helt unge børn hvoraf de yngste lige nu er 3 år – og op til voksenhold enten med elev- eller egen hest.

For at sikre elevernes udvikling benytter vi et diplomsystem bestående af niveau indeling: E,D,C,B,A og A+.

Til hvert niveau foreligger en undervisningsplan, hvori formålet med undervisningen er beskrevet. Eleverne har hver en checkliste, som bliver udleveret ved første undervisning – på denne modtages klistermærker eller markeringer for udført undervisning indenfor de forskellige emner, og elevens undervisning kan på den måde følges.

Hvert emne afsluttes med diplom, hvorved eleven nu kan udføre de i undervisningsplanen påkrævede ting. Når der er udleveret diplom for alle emner på checklisten, er eleven klar til næste niveau.

Se eks. på checkliste E-mærke her og se eks. på diplom for emne E-mærke.

E-mærke er begynder 1, D-mærke svarer til begynder 2, og C-mærke indeholder blandt andet Ute Lehmans Fundament klasse, hvor alle elever bliver filmet og modtager diplom herpå fra Ute.

Nye elever i rideskolen starter på niveau svarende til deres kunnen. Voksenelever eller erfaren ung vil typisk starte på niveau C.


At ride er ingen sag – men at forstå heste kræver indsigt og er nødvendigt for at øge sikkerheden. Derfor er teori, jordarbejde og håndtering ligeså vigtigt som selve ridningen. En typisk ridelektion består af teori og ridning eller jordarbejde og ridning.

Da vi er en udendørs-rideskole, kan der forekomme dage, hvor undervisningen alene er tilrettelagt uden ridning men med heste i stalden og undervisning i det opvarmede rytterrum.

På rideskolen lærer alle elever basisforståelse for hestens kropssprog, hestens måde at lære på, sikkerhed i håndtering – at kunne gennemskue gode og dårlige ”set-ups”, gode staldmanerer, at kunne flytte på alle hestens kropsdele harmonisk og med lette signaler, at ride hesten i alle gangarter og øvelser med harmoni og lette signaler, forståelse for hestens fysik og arbejdsvillighed.

Sidst og allervigtigst lærer eleverne, hvilken indvirkning de selv har på en situation og hvordan en arbejdsvillig og tilpas hest bevares.

Introlektioner

Vi byder dig velkommen og sikrer at du kommer godt i gang!

Introlektionen har det formål at sikre, at både elever og forældre føler sig trygge. Vi har som undervisere et ansvar for sikkerhed og udvikling, og en ny elev på et hold kræver ofte mere opmærksomhed, og det er svært at give den optimale oplevelse for både den nye elev såvel som de elever der allerede er på holdet.

Med introlektionen starter vi med en snak om dit/jeres behov og ønsker, vi giver introduktion til rideskolens faciliteter, udstyret, undervisningsplan og checkliste system og naturligvis hestene!

Første gang er en kombination af snak over en sodavand/kop kaffe og arbejde med hestene. Vi planlægger sammen med jer, hvilket hold, og hvilken hest som passer bedst. Såfremt vores holdtider ikke passer med jeres program, opretter vi hele tiden nye hold, og der kan laves separate aftaler herom.

Efter introlektion opdeles rideskolens hold således:

”Mini”, varighed 45 minutter, typisk 8 år og yngre.

”Barn”, varighed 60 minutter, 8 år og ældre.

”Voksen”, varighed 60 minutter, 18 år og ældre.

 

 
 
 

AGILITY og TRAIL
hjemme hos dig?

PROFESSIONEL
SPARRING

DHE har igen bestilt nyt udstyr og kører i hele landet i 2018.

Læs mere og book ...

 
 
 
 
 
 

Vi har 73 gæster online