DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole DHE rideskole
 
 
 
 
 
Horse in Harmony rideskole

Holdundervisningen på rideskolen

Al undervisning på Horse in Harmony rideskolen er tilrettelagt med det formål at give den enkelte elev viden om heste gennem teori og praksis.

Derfor er vores undervisningsstruktur nøje tilrettelagt, så alle elever først gennemgår introlektioner og fundamenthold, hvorefter der frit kan vælges blandt de øvrige hold – f.eks. harmonihold, jordarbejde, agility, trail og akademisk inspireret dressur.

Som opstart forventes kun 2 elever pr. hold indtil eleven er fortrolig med balance bevægelse og styring - hvorefter deltagerantallet øges til 4-5 personer. Både børne- og voksenhold.

Introlektioner

Vi byder dig velkommen og sørger for, at du kommer godt i gang.

For at sikre os, at alle vores elever får mest muligt ud af undervisningen, introduceres alle til HiH rideskolen via vores introlektioner. I introlektionerne får eleven kendskab til faciliteter, heste, udstyr og generel basishåndtering mv. Via introlektionerne klarlægger instruktøren sammen med eleven, hvilken hest og hold, der egner sig bedst til eleven. Formålet er at klargøre eleven til den egentlige holdundervisning, således den enkelte elev kan føle sig tryg og få optimalt udbytte.

Introlektioner afregnes pr. gang, og behovet vurderes ud fra den enkelte elev (1-4 gange).

"Miniput" holdundervisning for børn under 8 år

Til de mindste har vi designet en kortere lektion af 40 minutters varighed. På dette hold skal du som forældre forvente at deltage aktivt – du vil modtage grundig intro til dette igennem de forudgående introlektioner. Børnene lærer om god omgang med hesten, at forstå "hvad hesten siger", og undervisningen vil være en blanding af håndtering fra jorden og ridning, hvor forældreren oftest vil guide hesten. Er du som voksen utryg ved heste, skal du blot meddele os det – så finder vi en løsning.

Børnene undervises med henblik på at kunne fortsætte på Fundament holdet :)

Fundamenthold

Fundamentholdet er det helt rigtige sted at starte. Som ordet beskriver dannes fundamentet her, du lærer at håndtere hesten fra jorden i en række grundpositioner og øvelser som gør dig i stand til at kommunikere med hesten på en let tilgængelig og tryghedskabende måde for både hesten og dig. Samarbejdet og kommunikationen klargøres med henblik på ridning.

Du vil få grundig indsigt i de første 4 grundpositioner, som vil gøre dig i stand til at manøvrere hesten blidt i udvalgte øvelser, skabe kontrol og samarbejde. Fundamentholdet er "Roden" i vores undervisning, og øvelserne er sammensat af Ute Lehmann, Horse in Harmony.

Holdet har en varighed af 2 mdr. / 8 lektioner, hvorefter holdet bestås med Horse in Harmony's Fundament Diplom.

Undervisningen tilrettelægges til alle aldre og niveauer. Har du allerede bestået Fundament prøven, eller har du trænet på det indtil nu, har vi mulighed for at tilrettelægge et kortere forløb for dig. Kontakt os for nærmere info.

Se indhold af øvelser her ->

Harmonihold

Der er ialt 7 grundpositioner som med den rette tilgang kan medføre at samarbejdet med heste kan "føles som en leg". På harmoniholdet har vi fokus på de sidste 3, altså grundposition 5, 6 og 7. Du udvikler din træning fra jorden, og vi daner kobling til øvelserne på ryggen af hesten.

Du vil lære opsadling, indparkering og opsidning i samarbejde med hesten, manøvre imellem kegler, og over bomme.

På dette hold får du grundig indsigt i de sidste 3 grundpositioner og lærer at ride hesten i et nænsomt samarbejde hvor tryghed og kontrol giver ro til både hesten og dig.

Harmoniholdet har ikke en fast varighed, men kan bestås med Horse in Harmony's "Harmoni Diplom" når det vurderes at ekvipagen er klar til det.

Se indhold af øvelser her ->

Agility

Agility er en sjov og anderledes disciplin, som sætter samarbejdet i fokus. Lidt ligesom hundeagility skal hest og menneske sammen løse opgaver så som at passere broer, vipper, stå på skammel og lignende. Agility med heste foregår fra jorden i et tempo tilpasset til både hesten, mennesket og selve øvelsen.

I agility opnår du færdigheder så som

Forståelse for både hestens og dine egne reaktioner og kropssprog
At håndtere hesten i alsidige situationer

Timing og præcision

Trail

Trail er agility fra ryggen. Du vil lære at kunne manøvrere hesten sikkert gennem øvelserne og modtager grundig undervisning i bl.a. sikkerhed og samarbejde. Trail holdene er ideelle for dig som ønsker at blive en ansvarsbevidst og sikker tur- eller stævnerytter.

I trail opnår du færdigheder så som

Forståelse for både hestens og dine egne reaktioner og kropssprog
At håndtere hesten i alsidige situationer

Timing og præcision

Dressur – Akademisk Inspireret

Holdet med akademisk inspireret dressur er for dig som gerne vil fordybe dig mere i dressur ridning.

Jo mere vi kræver af vores heste, jo større krav stilles der til vedligeholdelse af deres fysik. Hesten er som udgangspunkt ikke skabt til at bære rytter, den har en lang ”hængebro-ryg” mellem forben og bagben, og det er vigtigt at vide hvordan denne styrkes til at kunne bære rytteren i mange år! Det er vigtigt at kende både teori og praksis for hvordan hesten bærer sig korrekt, derfor vil du på dette hold opnå færdigheder indenfor bl.a:

Smidiggørelse og styrkelse af hesten
Forskellige dressur øvelser og forståelse for øvelsens funktion, og oprindelse
Hvordan du træner dig selv til at ride afspændt og centreret

Vigtigheden af både rytterens og hestens fysiske og mentale balance

Formålet med dressuren er at lære hesten at gå afspændt og i balance mellem hjælperne og bære sig selv på en ”soft” tøjle. Holdene inddeles efter niveau, og er oplagt for dig som gerne vil lære om og øge din viden indenfor hestens anatomi og biomekaniske funktioner.

 

 
 
 

Få besøg af
DHE AGILITYBANEN
og få udfordringer for hest og rytter derhjemme

PROFESSIONEL
SPARRING

DHE har igen købt nyt agilitygrej og kører i hele landet efteråret 2016 og foråret 2017.

Læs mere og book ...

 
 
 
 
 
 

Vi har 8 gæster online