Top
Djurs Horse Park åbner i uge 32!

Rideskolen

Om Undervisning

Al undervisning på Den Hele Ekvipage Rideskole er tilrettelagt med det formål at give den enkelte elev viden om heste gennem teori og praksis.

Vi tilbyder hold til både helt unge børn hvoraf de yngste lige nu er 3 år – og op til voksenhold enten med elev- eller egen hest.

For at sikre elevernes udvikling benytter vi et diplomsystem bestående af niveau indeling: E,D,C,B,A og A+.

Til hvert niveau foreligger en undervisningsplan, hvori formålet med undervisningen er beskrevet. Eleverne har hver en checkliste, som bliver udleveret ved første undervisning – på denne modtages klistermærker eller markeringer for udført undervisning indenfor de forskellige emner, og elevens undervisning kan på den måde følges.

Hvert emne afsluttes med diplom, hvorved eleven nu kan udføre de i undervisningsplanen påkrævede ting. Når der er udleveret diplom for alle emner på checklisten, er eleven klar til næste niveau.

E-mærke er begynder 1, D-mærke svarer til begynder 2, og C-mærke indeholder blandt andet Ute Lehmans Fundament klasse, hvor alle elever bliver filmet og modtager diplom herpå fra Ute.

Nye elever i rideskolen starter på niveau svarende til deres kunnen. Voksenelever eller erfaren ung vil typisk starte på niveau C.

At ride er ingen sag – men at forstå heste kræver indsigt og er nødvendigt for at øge sikkerheden. Derfor er teori, jordarbejde og håndtering ligeså vigtigt som selve ridningen. En typisk ridelektion består af teori og ridning eller jordarbejde og ridning.

Da vi er en udendørs-rideskole, kan der forekomme dage, hvor undervisningen alene er tilrettelagt uden ridning men med heste i stalden og undervisning i det opvarmede rytterrum.

På rideskolen lærer alle elever basisforståelse for hestens kropssprog, hestens måde at lære på, sikkerhed i håndtering – at kunne gennemskue gode og dårlige ”set-ups”, gode staldmanerer, at kunne flytte på alle hestens kropsdele harmonisk og med lette signaler, at ride hesten i alle gangarter og øvelser med harmoni og lette signaler, forståelse for hestens fysik og arbejdsvillighed.

Sidst og allervigtigst lærer eleverne, hvilken indvirkning de selv har på en situation og hvordan en arbejdsvillig og tilpas hest bevares.

Introlektioner

Vi byder dig velkommen og sikrer at du kommer godt i gang!

Introlektionen har det formål at sikre, at både elever og forældre føler sig trygge. Vi har som undervisere et ansvar for sikkerhed og udvikling, og en ny elev på et hold kræver ofte mere opmærksomhed, og det er svært at give den optimale oplevelse for både den nye elev såvel som de elever der allerede er på holdet.

Med introlektionen starter vi med en snak om dit/jeres behov og ønsker, vi giver introduktion til rideskolens faciliteter, udstyret, undervisningsplan og checkliste system og naturligvis hestene!

Første gang er en kombination af snak over en sodavand/kop kaffe og arbejde med hestene. Vi planlægger sammen med jer, hvilket hold, og hvilken hest som passer bedst. Såfremt vores holdtider ikke passer med jeres program, opretter vi hele tiden nye hold, og der kan laves separate aftaler herom.

Holdplan

Vi etablerer hold løbende til både mini, barn og voksen..

Holdene afvikles primært mandag-fredag i tidsrummet 15.30 – 18.30, men vi er altid åbne for andre muligheder. Hvilket hold der passer bedst for jeres kalender og elevens niveau besluttes i fællesskab ved introlektionen.

Eneundervisning afvikles efter aftale. Kontakt os for nærmere info om holdplan og introlektion.

Yderligere er der i rideskolen mulighed for ”Drop-in” hestedag – et koncept som sendes rundt til eleverne i rideskolen via sms. Med ”Heste-dag” menes der tid i stalden, hvor eleverne indgår i den daglige omgang med hestene og deltager aktivt i pasningen. Denne dag har ikke fokus på ridning, men strigling, fodring, rengøring af stald, gåtur i skoven, ekstra hovpleje mv. – kort sagt alt det som også hører med til hestelivet. Der tilmeldes til denne via sms og betales separat – kun for elever allerede tilmeldt i rideskolen.

Holdundervisning for VOKSNE 18+

Den Hele Ekvipage Rideskole er for både voksne og børn!
Vi har veltrænede heste til at give dig den bedste oplevelse, og vi har teorien til at bakke træningen op, så du ikke kun lærer HVORDAN men også HVORFOR!

Igennem holdundervisningen for voksne får du helt styr på:

Læringsteori og hestens adfærd.

Basis biomekanik, hestens fysik, gangartsforståelse mv.

Jordarbejde. Kan bestå Ute Lehmans Fundament, herunder longering, og tilvænning.

Grundlæggende ridning. Kan bestå Ute Lehmans Harmonyklasse, herunder lange liner, div. baneøvelser, gangarter, versader og traversader, stilning og bøjning.

Tilmelding og priser

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at tilmelde dig til undervisning så kontakt Helle på 4052 3956 eller Frederikke 8174 4958 eller mail til rideskole@denheleekvipage.dk

Priser:

Alle priser er inkl. moms.

Introlektioner: GRATIS!

Holdundervisning på rideskolens heste:
“Mini” for børn under 8 år: 400,- kr. pr. måned.
“Barn”: 550,- kr. pr. måned.
“Voksen 18+”: 600,- kr. pr. måned.

Har du specielle ønsker og behov, eller vil du gerne give dig selv eller dit barn et forspring, kan du booke en måneds eneundervisning: 1.400,- kr.

Du kan også vælge at booke en ekstra enelektion af 45 minutters varighed i tillæg til den almindelige holdundervisning:
På egen hest: 350,- kr. pr. gang.
På rideskolehest: 400,- kr. pr. gang.

Betaling

Betaling sker forud hver måned.

OBS: Da vi er en privat rideskole, skal der ikke betales kontingenter eller yderligere facilitetsomkostninger.

Hej!

Hvad skal du lave i weekenden?

Vi har masser af aktiviter til alle...

se vores kalender
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.